Warsztaty kuchni molekularnej w Trzynastce
24 kwietnia w Miejscu Aktywności Mieszkańców Rynek 13 w Kętach osoby z niepełnosprawnościami ze stowarzyszeń Gminy Kęty uczestniczyły w warsztatach kulinarnych przygotowanych w ramach projektu „Rehabilitacja poprzez aktywizację” przez Koło Powiatowe Polskiego Związku Niewidomych OM w Kętach.
Warsztaty, w których wykorzystywane były techniki kuchni molekularnej poprowadziła pani Patrycja Stefanów-Kot wraz z mężem Dariuszem – właściciele Restauracji „Koncertowej” w Krynicy Zdroju. Warto podkreślić, że pani Patrycja jest uczestniczką programu „Top Chef”.
Zajęcia kulinarne są świetną formą relaksu, doskonałym czasem na uczenie się pracy w zespole, jak również czerpania przyjemności z jedzenia zdrowych, estetycznie podanych, wspólnie przygotowanych posiłków. Dzięki warsztatom uczestnicy poznają różne tajemnice kuchni, mogą dotykać, wąchać i smakować, bawić się kolorem i kształtem, rozbudzać swoją wyobraźnię i fantazję. To czas spędzony na wspaniałej i „pysznej” zabawie.
Realizacja projektu: Inventum Sp. z o.o. z Nowego Sącza.
Projekt „Kierunek -> Aktywizacja!” realizowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa: 9. Region Spójny Społecznie Działanie: 9.1. Aktywna Integracja Poddziałanie: 9.1.2. Aktywna Integracja – projekty konkursowe.