Logo Urzędu Miejskiego Kęty

Warsztaty kuchni molekularnej w Trzynastce

24 kwietnia w Miejscu Aktywności Mieszkańców Rynek 13 w Kętach osoby z niepełnosprawnościami ze stowarzyszeń Gminy Kęty uczestniczyły w warsztatach kulinarnych przygotowanych w ramach projektu „Rehabilitacja poprzez aktywizację” przez Koło Powiatowe Polskiego Związku Niewidomych OM w Kętach.

Warsztaty, w których wykorzystywane były techniki kuchni molekularnej poprowadziła pani Patrycja Stefanów-Kot wraz z mężem Dariuszem – właściciele Restauracji „Koncertowej” w Krynicy Zdroju. Warto podkreślić, że pani Patrycja jest uczestniczką programu „Top Chef”.

Zajęcia kulinarne są świetną formą relaksu, doskonałym czasem na uczenie się pracy w zespole, jak również czerpania przyjemności z jedzenia zdrowych, estetycznie podanych, wspólnie przygotowanych posiłków. Dzięki warsztatom uczestnicy poznają różne tajemnice kuchni, mogą dotykać, wąchać i smakować, bawić się kolorem i kształtem, rozbudzać swoją wyobraźnię i fantazję. To czas spędzony na wspaniałej i „pysznej” zabawie.

Realizacja projektu: Inventum Sp. z o.o. z Nowego Sącza.

Projekt „Kierunek -> Aktywizacja!” realizowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa: 9. Region Spójny Społecznie Działanie: 9.1. Aktywna Integracja Poddziałanie: 9.1.2. Aktywna Integracja – projekty konkursowe.

_DSC1427 

Galeria zdjęć

_DSC1418 _DSC1427 20230424_103548 _DSC1424 20230424_103725 20230424_103539 20230424_103555 20230424_103613 20230424_103843 20230424_103837 20230424_103855 _DSC1431 20230424_103706
powrót do kategorii
Poprzedni Następny

Pozostałe
aktualności